Ordförandebrev

                                      

 

SU Ordförandebrev nr 10    2020-10-20

Till alla medlemmar

Igår hade styrelsen sitt novembersammanträde och diskuterade både aktuellt läge och planerade för framtiden. Tyvärr ökar smittspridningen i Coronapandemin och vi har ingen ljusning att vänta under den närmaste tiden enligt Folkhälsomyndigheten. Restriktionerna för 70+-gruppen kvarstår och likaså reglerna för arrangörer. Styrelsen har därför beslutat att ställa in månadsmötena i november och december samt alla återstående föreläsningar, filmer och studiebesök under hösten. Även den andra SU-lunchen skjuts på framtiden. Det är verkligen beklagligt men vi gör bedömningen att det är nödvändigt som Coronaläget är nu.

Vad har vi då kvar under hösten?

  • Besöket i Nässjö på Restaurang Vita Amandi kommer att genomföras och information skickas snart till berörda medlemmar.

  • I serien Måndagskultur på Fröjden kommer Erik Lindfelt att på måndag 26 oktober berätta om Smålands akademi. Det blir sista tillfället för hösten eftersom Fröjden sedan stänger för säsongen.

  • -Torsdagsvandringarna fortsätter vid tre tillfällen, nu på torsdag den 22 oktober i Vattenledningsparken, den 5 november på Dumme mosse och den 12 november längs Hassafallsleden. Diskussion pågår om fortsatta vandringar.

  • Det finns ytterligare idéer som vi ska bearbeta.

  • Information lämnas på hemsidan så fort vi har mer att erbjuda.

Jag tar detta tillfälle i akt att påminna om att medlemsuppgifterna på hemsidan kan behöva uppdateras. Det gäller framför allt adresser för e-post och brevpost och telefonnummer så att vi kan nå fram med information. (Vi får vid varje utskick ett antal e-brev eller vanliga brev tillbaka pga felaktig adress.) I december är det dags att skicka ut programmet för våren 2021 och då vill gärna att alla försändelserna hamnar rätt från början.

Till er som gillar deckare och kriminalromaner vill jag rekommendera den nyutkomna boken Illvilja av den norske författaren Jörn Lier Horst. Det märks tydligt att han arbetat som polisiär utredare i Larvik, inte bara hur han beskriver förloppet i brottsutredningen utan även på beskrivningen av miljön.

En bok som kan sägas vara aktuell just nu är Björn af Kleen, Amerikaner, som kom ut förra året. Boken samlar reportage och personporträtt, som publicerats i DN, om livet i dagens USA. Förordet inleds: ”Donald Trump hade aldrig blivit president om det inte varit för Sverige. En lögn men med viss sanningshalt.”

Läs mer i avsnitten om politiken, visselblåsarna, journalisterna och författarna.

Hjärtligt tack för alla intressanta tips som vi får! Vi vill gärna ha ännu mer.

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande

  

Ordförandebrev nr 9   2020-09-25

Till alla medlemmar

I början av veckan träffades styrelsen och diskuterade den ovissa framtiden i pandemins fotspår. Många med mig väntar otåligt på att vi 70+ ska bli ”utsläppta” i frihet igen. Vi har ju till vår besvikelse måst ställa in en så stor del av höstens SU-program. Efter gårdagens besked från regeringen tvingas vi nu tyvärr fortsätta leva med restriktioner, fortfarande ovisst när vi kan ”vända på en femöring” för att citera Anders Tegnell i intervju igår. Senast i vecka 41 meddelar vi mer bestämt hur det blir med SU under resten av hösten.

Som alternativ till allt som ställts in i oktober erbjuder vi Måndagskultur och Torsdagsvandring. Första Måndagskultur blir redan den 28 september kl 14.00 på Fröjden då vi får lyssna till Bernt Lindqvist och första Torsdagsvandring blir den 1 oktober kl 10.00 på Rosenlundsbankarna, en lättgången vandring. Läs mer under Aktuellt/ Nyheter – Information.

Styrelsen beklagar alla problem med hemsidan under den senaste tiden. Serverföretaget köptes upp och vi fick en annan servervärd. Överflyttningen påstods kunna ske utan problem för brukarna men det visade sig inte vara riktigt korrekt. Under flera dagar hade vi därför en icke fungerande hemsida och vi hankade oss fram så gott det gick. Vår webbmaster hade det bekymmersamt med alla konstigheter som uppstått men nu fungerar förhoppningsvis allt som det ska.

Även om den närmaste framtiden är oviss kommer SU:s arbetsgrupper nu att börja planera för programmet under våren 2021. Styrelsen har beslutat senarelägga manusstopp med en månad och vårens SU-program kommer därför inte att presenteras förrän den 15 december. Sista anmälningsdagen blir den 8 januari 2021. Aktiviteterna kommer därmed inte att starta förrän i februari. Vi funktionärer tar gärna emot tips och förslag på programpunkter på mailadressen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Ett tips som jag vill dela med mig är prinsessan Christinas och Carl Otto Werkelids bok om kronprinsessan Margareta ”Hon kallades Daisy – Att finna en farmor”. Intressant att läsa om en person som växte upp i det viktorianska Storbritannien, i många avseenden var före sin tid och hann med så mycket under sitt korta liv. Boken lärde mig mer om Sverige i början av 1900-talet. En annan bok som också fått stor publicitet i år är ”Familjen” av journalisten Johanna Bäckström Lerneby, en verklighet som stundtals nästan är svår att förstå. Det är verkligen två helt olika världar med 100 år emellan.

Med fortsatta Coronarestriktioner försöker vi göra det bästa av situationen i höst – följ oss på nätet! Se på hemsidan under Aktuellt där vi publicerar information fortlöpande under Kalender och de andra flikarna.                                                                                                                                                           Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande

                                                         

                                                                              

Ordförandebrev nr 8 2020-09-10

Till alla medlemmar

I förra veckan startade vissa SU-aktiviteter när Lennart Lindberg och Lennart Angselius ledde stadsvandringar dels på Öster, dels i Stadsparken. I det senare fallet skulle även Dunkehalla varit med på programmet men det hann de kunniga och entusiastiska ledarna inte med så vi återkommer om Dunkehallavandringar. I denna vecka är det promenader i Huskvarna och repris på Stadsparkspromenaden. Dessutom var 40-talet medlemmar i Ryfors i tisdags och fick en intressant inblick i både Ryfors nedre och Ryfors övre med familjen Sager som ägare, stor arbetsgivare och framsynta skapare av tennisbana, kägelbana, golfbana m.m. Ryfors är värt mer än ett besök och vandringen längs med ån kan man göra många gånger.

Det känns i luften nu att hösten har börjat, det är ganska skiftande väder med både små och kraftiga skurar och dessemellan riktigt fint och soligt. Ännu så länge går det att göra program utomhus men vi skulle gärna vilja förlänga utesäsongen eftersom vi fortfarande inte vet när/om restriktionerna för 70+-gruppen kommer att lätta. Vi vet att det finns några samlingsplatser med tak, t.ex. i Stadsparken, vid Rocksjön och i Smedbyn i Huskvarna. Vi har tagit kontakt med kommunen för att höra efter om det går att få fler samlingsplatser utomhus under tak och vi hoppas på ett positivt svar.

Eftersom vi fortfarande väntar på ett nytt besked om Coronarekommendationerna har styrelsen tvingats konstatera att vi inte att genomföra de för oktober planerade aktiviteterna med undantag av studiebesöket vid Energicentrum som kommer att genomföras i två mindre grupper. Vi försöker finna alternativ till de inställda aktiviteterna och vi kommer att informera på hemsidan om detta. Vid nästa styrelsemöte den 21 september hoppas vi ha mer information från Folkhälsomyndigheten om uppmjukade restriktioner som gör att vi kan få igång resten av höstens program på normalt sätt.

Glädjande är att vi i höst kan se tre st föreställningar från Metropolitan Opera House på Jönköpings Teater, den 10 oktober Turandot med Nina Stemme i den kvinnliga huvudrollen, den 7 november Trubaduren med Anna Netrebko som Leonora och den 12 december Figaros bröllop då Peter Mattei har rollen som greve Almaviva. Biljettpriset är 185 kr per föreställning. Gå in på länken https://jkpg.com/sv/evenemang/jonkopings-teater-jonkopings-konserthus/ och boka biljett. Nu under Coronatider kan vi inte ordna introduktion. Vi får återkomma när det finns sådan möjlighet.

Vi fortsätter med Veckans tips och vi välkomnar intressanta förslag från medlemmarna. Många tack till alla fina förslag som vi fått hittills!

På återhörande

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande

                              

 

                                                                        

Ordförandebrev nr 7 2020-08-18

Till alla medlemmar

Hoppas att alla mår bra och kan njuta av det fina augustivädret! Såg ni den vackra stjärnhimlen de senaste nätterna och kanske också stjärnfallet?

Folkhälsomyndighetens rekommendationer/restriktioner kvarstår och SU får rätta in sig i ledet. Tråkigt! Vi har saknat att träffa er under den gångna våren då SU-verksamheten avbröts så abrupt i mitten av mars. Jag hade hoppats att vi skulle kunna genomföra vårt höstprogram utan större förändringar men förhoppningarna grusades. Vi vill inte utsätta medlemmarna för onödig risk för smitta och vi måste förhålla oss till den rådande situationen så bra som möjligt. I vart fall första delen av höstens aktiviteter måste därmed skäras ner till stor del.

Kanske har ni redan läst på hemsidan att styrelsen den 10 augusti hade telefonmöte och fattade beslut om att ställa in månadsmötena i september och oktober, föreläsningarna F1-F6, resorna R1 och R3-R9, fysiska aktiviteter H4-H15 samt SU-lunchen den 14 oktober. 15-årsfesten får i stället bli 16-årsfest när vi nu inte får träffas mer än 50 personer samtidigt. Vi vill gärna se många gäster på festen. Vad gäller studiecirklarna hade vi tanken att större ”coronasäkra” lokaler skulle möjliggöra genomförande men smittskyddsläkare både nationellt och lokalt avråder från detta. Social distansering är viktig och grundläggande för att förhindra eller i vart fall minska smittorisken.

Men resten då? Vi gläder oss åt att åtminstone något kommer att kunna genomföras. Vi arbetar med att utforma resan R2 till den historiska bruksmiljön Ryfors så att den ska bli så coronasäker som möjligt. Studiebesöken utomhus kommer att genomföras och vi kan erbjuda vissa dubbleringar utöver vad som redan angetts i katalogen. Besked lämnas senare om studiebesöken vid Bäckadalsgymnasiet och Hulukvarn Arena. Cykelturen (H1), Kom igång (H2) och vandringen i närområdet (H3) sker programenligt.

Den 20 augusti lämnas besked om utfallet av anmälningarna på respektive medlems Mina sidor och skickas per post till dem som inte har dator. Det är extra viktigt nu att alla noga läser beskeden och tar ställning till om man vill delta i respektive aktivitet. Om inte ber vi om snabbt besked om återbud.

Samtidigt har styrelsen gett sig själv i uppdrag att fundera över vad vi skulle kunna hitta för ytterligare aktiviteter att ersätta dem som inte kan bli av och ett nytt styrelsemöte kommer att ske den 7 september för att fortsätta diskussionerna. Vi vill gärna få tips och idéer som vi skulle kunna arbeta vidare med - hör av er till oss i styrelsen! Tänk gärna framåt också mot den kommande våren 2021! Vi tackar på förhand för alla bidrag!

Mer information om hur hösten kommer att arta sig för SU lämnar vi fortlöpande på hemsidan. Glöm inte att kontrollera nyheter och annat intressant!

På snart återhörande

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande

 

Ordförandebrev nr 6         17 juni 2020

Sommarbrev till alla medlemmar
                                     

Nu är det dags för ledighet och en förhoppningsvis fin och avkopplande sommar. Jag tillhör dem som hoppas och tror att Coronapandemin snart är över, i vart fall att restriktionerna lättar och att SU kan genomföra sitt höstprogram som planerat. Det har känts tomt att inte kunna fullfölja alla programpunkter som vi planerat för våren. Tack för alla rara och vänliga hälsningar!

Styrelsen har för säkerhets skull redan börjat planera för ett alternativt genomförande och är i full gång med att undersöka olika modeller med digital teknik m.m. Vi hoppas att det osäkra läget inte ska avhålla någon att anmäla sig till de olika aktiviteterna. För att förhoppningsvis underlätta ställningstagande har vi delat på anmälningsförfarandet inför höstens program så att aktiviteter tom ca mitten av oktober har sista anmälningsdag den 7 augusti och resten av höstprogrammet senast den 15 september. Se mer i programmet. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att hösten ska kunna bli så bra som möjligt.

I lördags såg jag ett intressant program i SVT 2, She composes like a man, en svensk musikdokumentär från förra året. Den norska dirigenten Cathrine Winnes berättade om kvinnliga kompositörer och deras orkestermusik, bl.a. Ethel Smythe och Signe Lund, deras öden och äventyr, motgångar och framgångar. Se gärna programmet som ingår i en serie med fyra avsnitt.

Under Coronatiden har jag funderat en hel del på vad man skulle kunna göra nu i sommar och kommit fram till att ett utmärkt tips är att promenera i alla Jönköpings fina parker. Min favorit är Rosariet med alla fantastiska planteringar och den vackra herrgården. Alla kan njuta av allt vackert och den med specialintresse hittar ovanliga sorters rosor, träd och perenner. Eftermiddagskaffe är också på sin plats, dubbel njutning, eller hur? Andra parkfavoriter är Brunstorps gård och Jönköpings stadspark som båda har så mycket fint att erbjuda.

Ett annat mer lekamligt tips inför midsommar är jordgubbar med det pärlande vinet Nivole (alkoholhalten är bara 5%) från Piemonte, https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/nivole-778702. Dela eller skiva jordgubbarna och häll över vinet. Härligt och snabbt ordnat! Jag lärde mig det på vin- och matresa i Piemonte för några år sedan och sedan dess är det en klar sommarfavorit.

Nu vill jag önska alla Glad Midsommar och en fortsatt skön sommar.

På återseende när hösten kommer

Tora Wigstrand, ordförande

 

Ordförandebrev nr 5     1 juni 2020

(bifogas i utskicket av höstens program)

Till alla medlemmar

Välkommen till SU-programmet för hösten 2020! Välj och vraka bland utbudet – hoppas att det lockar! Vi hoppas också att läget har normaliserat sig när det är dags att starta höstens aktiviteter så att vi kan genomföra allt planerat. Om inte, tvingas vi vid behov göra nödvändiga justeringar. Folkhälsomyndigheten har utlovat besked i nästa vecka om hur vi ska kunna röra oss i lite större cirklar under sommaren och jag ser fram emot att restriktionerna förhoppningsvis lättar.

För att göra det lite lättare att ta ställning till anmälan till och genomförande av höstens aktiviteter har vi bestämt oss för två olika sista anmälningsdatum. Titta noga efter vad som gäller! Kassören vill också påminna dem som ännu inte betalat medlemsavgiften för 2020 att göra detta snarast. Erlagd medlemsavgift är en förutsättning för att delta i höstens aktiviteter.

En glädjande nyhet vill jag gärna presentera för er. Jönköpings kommun har beslutat utse SU till mottagare av årets folkbildningsstipendium på 10 000 kr med motiveringen ”För ert arbete att enligt god folkbildningstradition ha skapat en gemenskap för medborgare med en kunskapstörst som aldrig avstannat”. Styrelsen är stolt över utmärkelsen.

Nu önskar jag alla en skön, innehållsrik och avkopplande sommar och att alla förblir friska.

På återseende

Tora Wigstrand, ordförande

 

 

Ordförandebrev nr 4    11 maj 2020

Till alla medlemmar

Idag är det Mörrums ”nationaldag” då laxfisket med not har premiär. Sportfiskesäsongen inleddes redan i mars med ovanligt högt vattenstånd i Mörrumsån. När jag var liten var det tradition, om 11 maj inföll så att familjen kunde vara på plats, att framåt kvällen gå ner till ”Floden”, det lugna partiet nedanför fallen vid Kungsbron och begå premiären då två roddbåtar sakta drog noten mellan sig ungefär 200 m. Oftast blev det lax först framåt 21-tiden och det var spännande att nästa dag gå ner till Kungsbron och titta på resultatet från natten i den stora laxlådan. Ibland fanns det riktigt stora fina silverskimrande laxar där https://www.instagram.com/p/CADhxtnDWIo/.

I år är allt inställt i Mörrum liksom det är här. Världen ser verkligen annorlunda ut nuförtiden med inställda evenemang och begränsade sociala kontakter. Styrelsen saknar alla trevliga kontakter i SU-verksamheten. Vi är besvikna över att inte kunna anordna Kvar i stan i sommar men det finns ju f.n. tyvärr inga förutsättningar för sådana aktiviteter.

I förhoppningen att pandemin snart ska vara över eller läget i vart fall ska medge att vi kan träffas igen har styrelsen idag haft telefonsammanträde om höstens aktiviteter och ingående diskuterat hur vi ska förhålla oss. Utgångspunkten är ett sedvanligt program som kan komma att förändras i olika delar beroende på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Höstens program skickas ut i mitten av juni och då vet vi säkert mer om påverkan från pandemin. Vi kommer att på försök ha två olika sista datum för anmälan, senast den 7 augusti som avser aktiviteter fram till halva oktober och senast den 15 september för resten av hösten. Vi hoppas att det ska underlätta anmälan för alla.

Styrelsen vill gärna skicka en liten uppmuntran, en liten majpresent. Vi har bett Jerry Waldemarsson att göra ett specialkryss för SU som bifogas detta brev. Sista dag för inlämning är den 3 juni. Se anvisningarna på krysset! Tio vinnare, som lottas bland de rätta svaren, får tre trisslotter per person. Lycka till!

Med tack för alla trevliga mail som kommer till oss och med hälsningar önskar jag alla en fin Kristi himmelsfärdshelg och Glad Pingst framöver!

Tora Wigstrand, ordförande

 

Ordförandebrev nr 3    8 april 2020

Till alla medlemmar

Många tack för alla uppmuntrande mail m.m. som kommit till oss i styrelsen! Det värmer. Också många tack för alla tips som vi samlar och publicerar successivt under Veckans tips! Fortsätt gärna skicka in tips som vi alla kan ta del av!

Under lördagskvällen lyssnade jag på konserten från Berwaldhallen, Konsert direkt till dig, en tom salong, en decimerade orkester med hela scenen till förfogande och Radiokören effektfullt utplacerad på läktaren. Mycket vackert att njuta av, inte minst Förklädd gud med Stina Ekblad som recitatör, https://www.svtplay.se/video/26265650/konsert-direkt-till-dig.

Våren har kommit trots både hård blåst, regn och hagelskurar. Mer än 19 000 tranor i början av april som nu pausar några dagar vid Hornborgasjön men det blir ingen resa dit i år. Naturum och Trandansen är stängda så att vi inte ska frestas att trängas med den stora publiken som vill studera tranorna på plats. Vi kan se dem med hjälp av livekamera som Länsstyrelsen i Västra Götalands län har på nätet, se länken extra.lansstyrelsen.se/hornborga/Sv/Pages/default.aspx

Kassören Nils Östman började för en vecka sedan det mycket stora arbetet med att gå igenom alla återbetalningar som ska göras pga vårens inställda aktiviteter. Styrelsen har beslutat att återbetala avgifter för alla berörda aktiviteter när beloppet överstiger 100 kr för respektive medlem. Vi har tagit reda på hur andra SU gör och förfaringssättet skiljer sig mycket åt. Vissa SU betalar inte tillbaka något, andra vissa delar med olika belopp och t.ex. Växjö har samma modell som vi valt. Återbetalning kan ske nu och medlem som har pengar att vänta och som ännu inte lämnat kontonummer till kassören ombeds göra det nu.

Folkuniversitetet bytte telefonisystem i förra veckan och det påverkade oss i SU. Efter mycken möda och stort besvär, dvs med brist på tillräckliga instruktioner och ett stängt FU-lokalkontor, har vi lyckats få igång vår kontorstelefon och jag hoppas att allt ska fungera nu. Det var olyckligt att den nya telefonin skulle installeras nu men FU kunde ju inte veta att det skulle komma att ske mitt under Coronavirusets framfart.

Det blir en annorlunda påskhelg i år liksom i stort sett varje dag nu är annorlunda. Det får bli promenader, böcker, goda måltider, lite trädgårdsarbete och några fina digitala tips. Det är härligt att se vårblommorna sticka upp och färga rabatter och gräsmattor i trädgårdar och parker. Hoppas att alla får en lugn och fin helg och får fortsätta att vara friska!

GLAD PÅSK                                 
önskar
Tora Wigstrand

 

Ordförandebrev nr 2       21 mars 2020

Till alla medlemmar

Styrelsen och övriga funktionärer beklagar verkligen den uppkomna problematiska situationen med Covid-19influensan som vi hamnat i. Svårigheten att förutse när vi kommer att vara tillbaka i en normal vardag gjorde att vi liksom andra senioruniversitet bestämde oss för att resten av våren 2020 är en förlorad period för vår verksamhet. Hjärtligt tack för alla positiva och uppmuntrande mail! Vi ser nu framåt och planerar att i mitten av juni kunna skicka ut en fullmatad katalog för hösten 2020.

Under våren kommer styrelsen att tipsa SU:s medlemmar om intressanta föredrag, vacker musik, skön konst och annat som vi kan ta del av vid datorn. Vi kommer att lägga in en ny flik på hemsidan, Veckans tips, under Aktuellt.

Veckans föreläsningstips handlar om Selma Lagerlöf och Alfred Dalin, som finns på länken www.ju.se/offentliga. Lektorn i didaktik vid Uppsala universitet Anna Nordlund berättar för oss om det stora läseboksprojektet Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, ett projekt som Alfred Dalin och Fridtjuv Berg initierade. Selma Lagerlöf tillhör mina favoriter i den svenska litteraturen.

Veckans musiktips finns på YouTube, länken https://www.youtube.com/watch?v=5YC4oV-lamk&list=RD5YC4oV-lamk&start_radio=1 där den amerikanska konsertorganisten Monica Czausz spelar Johann Sebastian Bachs Preludium och Fuga i D-dur på Bachorgeln i Christ the King Lutheran Church i Houston, Texas. Jag är fascinerad av att se hennes fötter spela på pedalerna i raskt tempo i skor med klack! När jag på 1960-talet utbildade mig till organist var det viktigt med platta skor så att man kunde spela även med hälarna. Lyssna och njut av Monica Czausz’ skickliga framförande!

Veckans konsttips är Arne Jones’ skulptur Spiral åtbörd i Norrköping. Bengt Lagerkvist berättar på svtplay.se, https://www.svtplay.se/video/13940204/konst-som-retat-manga/konst-som-retat-manga-spiral-atbord?info=visa&start=auto. Spännande rörelse, fantasieggande och utmanande.

Nästa vecka kommer det nya tips.
Med hälsningar
Tora Wigstrand

 

Ordförandebrev nr 1 2020

Till alla medlemmar

En ny termin i ett nytt decennium har börjat. Det första månadsmötet ägde rum den 23 januari då vi fick höra Erik Lindfelt berätta om ett spretigt Småland, om gränser och gränsdragning och om ett okänt medeltida härad, Handbörd, i Kalmar län. Vi fick en intressant historielektion.

Det stora antalet anmälningar till vårens program ledde ju till att många aktiviteter måste lottas men det finns lediga platser vid både föreläsningar och annat. Läs mer på hemsidans startsida!

Vid årsmötet delade jag ut beröm för att så många är duktiga och lämnar tidigt återbud vid förhinder. MEN trots det behöver jag påminna om vikten av att höra av sig till respektive ansvarig när du vet att du inte kan delta i en kommande programpunkt. Redan har det stått tomma platser vid attraktiva/lottade programpunkter eftersom medlemmar som fått V uteblivit utan att meddela sig. För oss som ansvarar för terminsprogrammet känns det särskilt angeläget att få möjlighet att hälsa reserver välkomna när det är möjligt.

Årsmötet 2020 äger rum den 19 mars kl. 14.00 i Pingstkyrkan. Den som vill läsa årsmöteshandlingarna i förväg kan titta på vår anslagstavla utanför expeditionen, plan 5 på Skolgatan 25. Handlingarna kommer att anslås där den 5 mars.

I år fyller SU femton år och vi kommer att fira det någon gång under hösten. Mer information kommer i samband med att höstprogrammet skickas ut.

Arbetsgrupperna är i full färd med att planera för hösten och vi tar gärna emot förslag till programinnehåll. Vi välkomnar också gärna dig som vill vara med i någon del av SU-arbetet. Hör av dig till styrelsen eller med ett mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Med hälsningar

Tora Wigstrand