Ordförandebrev

          294 Gullregn Foton - Gratis och royaltyfria stockfoton från Dreamstime foto:se.dreamstime.com

I syrenernas tid i gullregnens månad, ur dikten Kyssande vind av Hjalmar Gullberg

 

Brev nr 6 2021                          2021-06-17         

Till alla medlemmar

I denna ljuva sommartid - sommaren står i full prakt med blommande träd och buskar, färgrika rabatter på olika platser runt om i stan och alla vilda blommor i den vackra naturen.

Under våren har Folkuniversitetet fått lokalerna renoverade, bl.a. förbättrad ventilation och i höst utökar FU verksamheten. Det sker nu en omflyttning i lokalerna vilket medfört att SU:s expedition har flyttat och finns hädanefter längre ner i samma korridor som tidigare, i rum 6. Expeditionen kommer att vara bemannad den 5 augusti, dvs i slutet av anmälningsperioden för höstens program och sedan första torsdagen i september tom december. Som vanligt kan SU också nås per telefon med telefonsvarare som lyssnas av kontinuerligt.

Vid årsmötet i mars blev det en del förändringar i styrelsen. De nyvalda ledamöterna Eva Andersson, Ann-Christine Brolin och Birgitta Warén har fått olika uppgifter att ansvara för, Eva för Hälsogruppen och Birgitta för Cirkelgruppen och Ann-Christine är vår nya programredaktör. Christina Nystedt har lämnat styrelsen men är fortfarande motorn i Filmgruppen.

Höstprogrammet lämnas i dagarna till tryckeriet och vid midsommar kommer en kortversion av programmet i allas brevlådor. På hemsidan publiceras ett mer utförligt program med ytterligare information om de aktiviteter som planeras för hösten. Till dem som inte har dator/e-postadress skickas det längre programmet i brev.

Sista anmälningsdag blir den 6 augusti och någon vecka senare finns besked på respektive medlems Mina sidor om hur anmälan har utfallit. Observera att du inte ska betala någon avgift innan du fått bekräftelsen V. Glöm inte att ange referensnummer vid betalningen.

Först ut i höst är resan till Göteborgs norra skärgård, en repris på resan som gjordes för två år sedan då många medlemmar inte fick plats. Hökensåsdag är en nyhet, visst får SU en fiskemästare? Vi har hyrt en egen sjö och instruktörer kommer att finnas på plats. Övrigt är blandat nytt och sådant som vi varit tvungna att ställa in, både vad gäller föreläsningarna, filmerna, resorna och studiebesöken. De flesta cirklarna känner ni igen och likaså hälsoaktiviteterna med både cykelturer, vandringar och träningspass.

Den 11 oktober blir det höstfest på Spira och jag hoppas att vi bli många som träffas då för mingel, prat, mat och musikprogram. Den tänkta 15-årsfesten kunde ju inte bli av så nu firar vi hösten i stället.

På återhörande

Trevlig midsommar önskar

Tora Wigstrand, ordförande