Resor

                         Isolerat, Oldtimer, Buss, Jul Ladda Ner 

BETALA INTE FÖRRÄN DU FÅTT V=Välkommen   Ange referensnummer på betaltalongen      

 

 

SU tillämpar vid resor samma regler som resebyråerna, dvs arrangören/bussbolaget är ansvarigt för transporterna. 
Under övrig tid av resan har deltagaren personligt ansvar och får vid behov om olyckan är framme förlita sig på sin privata olycksfallsförsäkring.

Vid aktivitet som försiggår i FU:s lokaler gäller FU:s försäkringar. Motsvarande i andra lokaler.


Ytterligare aktiviteter kan tillkomma, t.ex. opera- eller teaterresa. Detta meddelas på hemsidan, www.sujkp.se, under fliken Nyheter.

För alla resor med gemensam buss: Avresa sker från bussparkeringen vid hamnkanalen i Jönköping eller Nya biblioteket i Huskvarna. Meddela när du anmäler dig om du vill stiga på i Huskvarna.   

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer.  Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och du behöver därför visa upp vaccinationsbevis i utskrift eller i mobil. Har du inte hunnit skaffa intyget godtar vi att du visar upp det lilla kortet du fick när du vaccinerade dig. Den som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig visar upp läkarintyg som styrker det. Räkna med att det tar extra tid när vi måste kontrollera så kom i god tid.  Naturligtvis stannar du hemma om du känner sjukdomssymptom.

 

Konsertresa till Göteborg lördag 22 januari                                        Kod R1v     Vaccinationsbevis krävs

På Göteborgs konserthus, under rubriken ”Till minnet av våra älskade”, får vi lyssna till Alban Bergs violinkonsert ”Till minnet av en ängel”, tillägnad en ung människa som spred glädje i sitt korta liv. Minnet av människor vi saknar lever kvar och detta vårdas inkännande i Mozarts ”Requiem”. Medverkar gör Göteborgs symfoniker och Göteborgs symfoniska kör med solister under ledning av gästdirigenten/sopranen Barbara Hannigan. Högst 50 deltagare.

Föreställningen börjar 15.00 och slutar ca 17.00. En timme före föreställningen ges en introduktion i Stora Salen. För att få ett par timmar i Göteborg före föreställningen åker vi från Jönköping 10.00.

Pris 780 kr (resa och konsertbiljett). Betalning senast 10 januari.

Avresa 10.00 från Jönköping eller 09.40 från Huskvarna. Beräknad hemkomst till Jönköping ca 19.30.

Ansvarig: Birgitta von Malmborg 070-872 13 80 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Växjö söndag 13-måndag 14 februari                                                  Kod R2v    Vaccinationsbevis krävs

Välkommen att följa med till Växjö för att uppleva musikalen ”Jesus Christ Superstar” med Peter Jöback och Ola Salo i Vida Arena. Nu uppträder de båda fenomenala artisterna tillsammans som Jesus och Judas i denna klassiska musikal.

Eftersom vi övernattar på Stadshotellet Elite i Växjö får vi möjlighet att göra olika museibesök och få en visning av Domkyrkan. 14/2 lunch på Teleborgs Slott. Högst 50 deltagare.

Pris 2 580 kr. I priset ingår bussresa, övernattning i dubbelrum, frukostbuffé, bussfika, två luncher, biljett till musikalföreställningen och entréer till museer. Enkelrumstillägg 450 kr.

Betalning senast 10 januari.

Avresa 13 februari 09.00 från Jönköping eller 08.45 från Huskvarna. Hemkomst den 14 februari ca 16.00.

Ansvarig: Peter Sundelin 070-667 62 68 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Operettresa till Skövde                                                                              Kod: Offenbach

Trotsa vintermörkret och följ med till Skövde på sprudlande Operett söndagen den 6 feb.
Göteborgs Operan gästar Skövde kulturhus Valhall med minioperetten `Champagnetårar´, som handlar om Jacques Offenbachs liv och musik.
Föreställningen börjar 16.00 och är ca 2 timmar lång. Högst 40 deltagare.

Arrangörerna kräver vaccinationsbevis.

Pris: 605:-      Anmälan senast 10 december    Betalning senast 10 januari
Avresa Jönköping 14.00 och Huskvarna 13.45 Hemkomst ca 20.00

Ansvarig: Peter Sundelin This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    mob: 070 6676268

  

Öga och öra mot 1700-talet onsdag 30 mars                                       Kod R3v


Vi åker till Svenarums kyrka och dess orgel. Båda är byggda på 1700-talet och nyss renoverade. Vi får höra om kyrkan och orgeln och vi får lyssna till den nyrenoverade orgeln. Efter det äter vi lunch på Hooks Herrgård där nuvarande huvudbyggnad stod klar 1788. Vi kan se oss om i trädgården och salongerna i samband med lunchen. Högst 40 deltagare.

Pris 400 kr för bussresa, guidning med minikonsert och lunch. Betalning senast 25 februari.

Avresa 09.00 från Jönköping eller 08.45 från Huskvarna. Beräknad hemkomst ca 15.30.

Ansvarig: Elisabeth Schulz 036-16 10 59, 072-527 61 67 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Trandansen och Varnhem tisdag 5 april                                              Kod R4v

Vi dricker förmiddagens kaffe i Varnhems historiska miljö, därefter besöker vi Kata gård, där vi med hjälp av vår guide tar oss tillbaka till 1000-talet. Bl.a. bekantar vi oss med gårdsägarinnan Kata.

Lunchen intar vi på Löfwings Ateljé o Krog, en restaurang känd för sin goda mat. Samtidigt passar vi på att besöka den välsorterade gårdsbutiken och se konstnären Göran Löfwings kända konstverk.

Hornborgasjön är Sveriges främsta fågelsjö. Att uppleva 1000-tals tranor dansa trandansen är en oförglömlig upplevelse. På hemvägen stannar vi till på Falbygdens osteria, ett paradis för dig som älskar ost. Högst 40 deltagare.

Pris 660 kr. Betalning senast 25 februari.

Avresa 08.30 från Jönköping eller från Huskvarna 08.15. Beräknad hemkomst ca 17.30.

Ansvarig: Mats Annborn 076-947 27 77 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Åsens by och Sjöarps fiskodling och rökeri                                          Kod R5v
tisdag 26 april


En mysig dagsutfärd till Åsens by där det blir en guidning i det vackra kulturreservatet. Besöket avslutas med lunch. Vi tar oss till Sjöarp där far och son Urban och Martin Jansson berättar om fiskodlingen och om rökeriet. Möjlighet besöka rökeriets butik. Vi ordnar ingen fika under dagen så ta gärna med egen fikakorg. Högst 50 deltagare.

Pris 450 kr för bussresa, guidningar och lunch. Betalning senast 25 mars.

Avresa. 09.00 från Jönköping eller 09.20 från Huskvarna. Beräknad hemkomst till Jönköping 16.00.

Ansvarig: Bo Rybrand 070 554 42 82 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Gnosjöandan en framgångsfaktor – Industribesök                             Kod R6v
torsdag 5 maj


Första anhalten är Göhlins i Gnosjö AB. Ett företag i fjärde generationen som levererar industriförnödenheter till hela Sverige. Företagsledare, tillika ordförande i Gnosjöandans näringsliv, Göran Göhlin tar emot och presenterar företaget. Vi får också en inblick i vad som kännetecknar Gnosjöandan.

Nästa anhalt blir Steel by Göhlin AB, ett nytt möbelföretag, där företagets ägare Catrine Göhlin informerar.
Hylte Industrimuseum är en metallfabrik där tiden stått still i 80 år, maskiner, verktyg och kontor allt är i drift. Vi intar lunchen i denna industrimiljö.
För att ”lära oss” hur man tillverkade spik i början av 1900-talet samt se och uppleva ett stort antal maskiner besöker vi Gåröström industrimuseum.

Dagen avslutas med ett besök på Gårö Plåtprodukter, www.gpab.se, ett högteknologiskt företag i Gnosjö. Högst 30 deltagare.

Pris 650 kr för resa, lunch, entré och guidning. Betalning senast 25 mars.

Avresa 08.30 från Jönköping eller 08.15 från Huskvarna. Hemkomst ca 17.00.

Ansvarig: Mats Annborn 076-947 27 77 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Konst och musik i Oslo                                                                         Kod R7v     Vaccinationsbevis krävs
torsdag 5 maj – lördag 7 maj


Torsdagen den 5 maj reser vi med buss mot Oslo med en lunchrast på vägen. Framme i Oslo inkvarteras vi på Scandic City hotell i centrala Oslo. På eftermiddagen tar vi en promenad till Deichman Björvika, Oslos nya bibliotek. Arkitekturen knyter an till byggnadens roll, alla är välkomna. På hotellet äter vi middag och går sedan till Operan, där vi ser ”Barberaren i Sevilla”. Föreställningen är ett tillval.

Efter frukost på hotellet på fredagsmorgonen promenerar vi till Munchmuseet i Björvika, ännu en spektakulär byggnad i 13 våningar, ritad av Juan Herreros. Där får vi en guidad visning av Edvard Munchs konst. Efter lunch på egen hand åker vi buss till Vigelandsparken och äter sedan en tidig middag innan det är dags för avfärd med buss till Konserthuset. 19.00 lyssnar vi på Mahlers 3:a, hans längsta symfoni. Konserten är ett tillval.

Lördag morgon äter vi åter frukost på hotellet och checkar sedan ut. Vi tar ett kort stopp vid det monumentala rådhuset där Nobels fredspris årligen delas ut. Därefter far vi till Astrup Fearnley Museet med modern konst på Tjuvholmen. I samband med museibesöket är det fri tid att bese skulpturparken samt Aker brygge. Både konstmuseet och skulpturparken är ritade av arkitekten Renzo Piano. Lunch på egen hand innan vi 14.30 startar hemresan med kaffepaus i Tanum.
Högst 50 deltagare.

Pris 4 500 kr för buss, två hotellnätter på hotell i centrala Oslo i delat dubbelrum, två frukostar,
en lunch, två middagar samt guidningar och entréavgifter. Enkelrumstillägg två nätter 1 350 kr

Tillägg: Konsert 380 kr Kod R7vkonsert och för opera ca 700 kr Kod R7vopera.

Avresa 06.30 från Jönköping eller 06.15 från Huskvarna. Beräknad hemkomst 21.00.

Avgiften betalas senast 25 mars

Ansvarig: Birgitta von Malmborg 070-872 13 80 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Vandringsresa i historiens fotspår                                                       Kod R8v
torsdag 12 maj


Vi samåker till Kungslena kyrka där vår historievandring börjar. Vår guide Rosa Qvist som följer oss hela förmiddagen berättar om slaget vid Lena 1208 och kyrkan som byggdes till minne av slaget. Vi går därefter förbi resterna av Lenaborg upp till Högeklint där vi fikar och njuter av utsikten.

Resan fortsätter till minnesstenen över slaget vid Gestilren där nästa slag i kampen om kungamakten mellan Sverker- och Eriksätterna ägde rum 1210. Vi tittar på minnesstenen och vandrar sedan Ödegårdsstigen runt. Vi går genom Ekedalens naturreservat med bl.a. en av våra nordligaste naturliga bokskogar och passerar lämningarna efter Ödegårdens kalkbruk och kalkbrott.

Lunchen äter vi i Tidaholm. Därefter besöker vi det då förhoppningsvis återöppnade museet i Tidaholm där vi får en guidning om bl.a. den nyligen genomförda markskanningen vid Gestilren. Kanske kommer vi lite närmare gåtan om var Gestilren faktiskt låg.

Håkan Olsson och Erik Svensson håller i vandringen. Grova skor och ”kläder efter väder” krävs. Ta med ryggsäck med fika, sittunderlag och glöm inte vattenflaskan. Vandringarna kommer inte att vara krävande men det kan ända vara bra med vandringsstavar. Högst 25 deltagare.

Pris 250 kr (guidningar och entré till museet). I priset ingår inte lunch och kostnaden för samåkning. Betalning senast 25 april.

Avresa 8.00 från Västra torget i Jönköping. Beräknad hemkomst ca 16.30.

Ansvarig: Erik Svensson 070–723 23 31 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Andrew Peterson-museet i Asby och Brostorps ost                             Kod R9v
tisdag 17 maj


Resa till Asby i Ydre kommun med en spännande guidning på fantastiska Andrew Peterson-museet. Andrew skrev dagbok och noteringar under hela sin tid i Minnesota vilka var till god hjälp för Vilhelm Moberg när han sedan skrev sina romaner i Utvandrarserien. Det blir även tid för en promenad i Hedners Park.

Resan går först till Österbymo med lunch på Ydregården och avslutas med besök i Brostorp där vi får kaffe och ostkaka. Högst 50 deltagare.

Pris 500 kr för resa, lunch, em fika/ostkaka, inträde och guidningar. Betalning senast 25 april.

Avresa 10.00 från Jönköping eller 10.15 från Huskvarna. Beräknad hemkomst ca 18.00.

Ansvarig: Bo Rybrand, 070-554 42 82 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 
Vandringsresa till Eklandskapet och Kinda kanal                                Kod R10v
torsdag 19 maj


Vi åker till Tinnerö eklandskap strax söder om Linköping där kommunekolog Anders Jörneskog tar med oss på en vandring i naturreservatet och bl.a. berättar om hur man inom ramen för ett EU-projekt söker återskapa det gamla eklandskapet. Före vandringen avnjuter vi vårt medhavda förmiddagsfika.

Lunch äter vi på stiftsgården Vårdnäs som ligger vackert vid sjön Stora Rängen och Kinda kanal. Efter lunch följer vi kanalen genom eklandskapet mot Linköping igen. Vi gör en kortare vandring utefter kanalen och avslutar med lite egen tid i Gamla Linköping.

Håkan Olsson och Erik Svensson kommer under dagen att berätta lite mer om eklandskapet och vad vi ser utefter kanalen.

Grova skor och ”kläder efter väder” krävs. Ta med ryggsäck med fika, sittunderlag och glöm inte vattenflaskan. Vandringarna kommer inte att vara krävande men det kan ända vara bra med vandringsstavar. Högst 50 deltagare.

Pris 425 kr för bussresa, guidning och lunch. Betalning senast 25 april.

Avresa 08.00 från Jönköping eller 08.20 från Huskvarna. Beräknad hemkomst ca 18.00.

Ansvarig: Erik Svensson 070–723 23 31 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Kinnekulle med besök på Åsle Tå och Lundsbrunns kurort                  Kod R11v
tisdag 24 maj


Kom med på en spännande vårresa till blommande Kinnekulle och några andra av Skaraborgs mest sevärda platser! Vi gör första stoppet i Åsle Tå med guidning och fika bland Sveriges största samling backstugor.

Sedan går resan till Lundsbrunn för lunch och guidning i den vackra kurortsparken. Eftermiddagen ägnar vi åt en guidad rundtur på Kinnekulle med besök i Husaby kyrka, S:t Sigfrids källa, Munkängarna m.m.. Högst 50 deltagare.

Pris 590 kr för resa, 2 fika, lunchbuffé och guidningar. Betalning senast 25 april.

Avresa 08.20 från Jönköping eller 08.00 från Huskvarna. Beräknad hemkomst ca 18.30.

Ansvarig: Bo Rybrand, 070-554 42 82 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bilkyrkogården i Ryd - en naturupplevelse och                                   Kod R12v
Smålands Rydaholm tisdag 31 maj


Ett museum på Kyrkömosse mitt i skogen med ett golv av mjuk mossa! En spökliknande känsla att ströva runt bland de ca 150 bilskeletten från tidigt 50-70 tal. En oförglömlig guidad visning. Glöm inte kameran!

Lunchen serveras på restaurang Ladan i Urshult, som är känd för utsökt husmanskost.

Smålands bil-, musik och leksaksmuseum i Rydaholm är ett museum utöver det vanliga. Största objekten är de ca 60 veteranbilarna, bl.a. den första inregistrerade bilen i Sverige. I museet finns även en lanthandel, radioaffär och skomakeri. Högst 35 deltagare.

Pris 650 kr för resa, fika, lunch, entré och guidning. Betalning senast 25 april.

Avresa 08.45 från Jönköping eller 08.30 från Huskvarna. Beräknad hemkomst ca 17.00.

Ansvarig: Mats Annborn 076-947 27 77 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Möbelriket - Lilla Björka - Asa torsdag 2 juni                                       Kod 13v

Ett besök på Lammhults Möbler ger oss inspiration från designklassiker och nyheter från hela världen inför guidningen i Elin Wägners hem Lilla Björka i Berg där vi får se författarinnans egna möbler och höra om hennes liv och verk. Vi fikar i Hembygdsgården, tidstypiskt möblerad med samlingar från välbärgade bondehem. Lunch på Asa Herrgård i nyklassicistisk stil vackert belägen vid Asasjöns nordligaste vik. Högst 40 deltagare.

Pris: 560 kr (buss, fika, lunch och guidning). Betalning senast den 25 april.

Avresa 09.00 från Jönköping eller 08.45 från Huskvarna. Hemkomst ca 16.00.

Ansvarig: Monica Hörberg 072-397 97 02 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Till Göteborgs norra skärgård torsdag 9 juni                                       Kod R14v

Kom med och upplev det bästa av Öckerö, Hönö, Hälsö och Fotö, fyra av tio öar i Göteborgs norra skärgård. Vi tar färjan till Hönö, där vi blir guidade på fyra vackra öar. Det blir ”bagebröd” (Hönökaka) till fikat på Öckerö hembygdsgård, besök i Mariakyrkan och rundtur med buss på öarna.

På Hönö blir det fisklunch på Tullhuset och besök på Fiskemuseet. Det finns också tid att promenera i Klåva (Hönös hamn). Högst 50 deltagare.

Pris 680 kr (resa, fika, lunch och guidning). Betalning senast 25 maj.

Avresa 07.30 från Jönköping eller 07.15 från Huskvarna. Beräknad hemkomst ca 19.00.

Ansvarig: Bo Rybrand, 070-554 42 82 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Sommarresa till Dalhalla den 14 augusti

Vi planerar en resa till Dalhalla, den vackra evenemangsscenen i det gamla kalkbrottet. Vi ser musikalen ”Kristina från Duvemåla” med kända sångare, Dalasinfoniettan och Anders Eljas som dirigent. Runt om i Siljansbygden finns mycket att se och vi väljer ut några sevärda platser.

Mer information kommer på hemsidan, www.sujkp.se

Ansvarig: Peter Sundelin 070-667 62 68 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.