Film

FILMVISNING FYRA TORSDAGSEFTERMIDDAGAR

Anmälan senast den 15 september.

Betalning till PG 153 14 30-5

senast 25 september för B1h, B2h 

senast 25 oktober för B3h

senast 25 november för B4h

Fokus har 180 platser, men även om förbudet om maxantal 50 hävs, kommer vi inte att välkomna fler än 100 personer/föreställning i höst. Detta för att minimera smittrisken.

Torsdag 1 oktober

COLD WAR                        Kod B1h

Polskt drama från 2018 Regi: Pawel Pawlikoski Längd: 1 tim 25 min

Filmen börjar 1949 i Polen. Wiktor är ledare för en nybildad sång- och dansgrupp. En ung sångerska, Zula, blir medlem i gruppen. Wiktor och Zula blir förälskade. Gruppen turnerar i östblocket och tvingas mer och mer bli en del av Sovjets propagandamaskin. Med tiden hamnar både Wiktor och Zula i Paris. Men de känner sig inte hemma där utan återvänder till Polen. Filmen följer parets komplicerade relation under 15 år.

 

Torsdag 15 oktober

GREEN BOOK                   Kod B2h 

Amerikanskt drama från 2018 Regi: Peter Farrelly Längd: 2 tim

Filmen utspelar sig hösten 1962. Tony Lip jobbar på en nattklubb i New York och lever för sin stora italienska familj. Han blir arbetslös och får jobb som chaufför och hjälpreda åt en känd pianist under en konsertturné i sydstaterna. Pianisten Don Shirley är afroamerikan, klassiskt skolad och högutbildad med flera doktorstitlar. Under resan uppstår stora problem som sätter relationen mellan de två männen på hårda prov. Green Book blev bästa film vid Oscarsgalan 2019.

 

Torsdag 12 november

FLYKTEN FRÅN DDR     Kod B3h

Tysk thriller från 2018 Regi: Michael Herbig Längd: 2 tim 5 min

Året är 1979. Två östtyska familjer planerar att fly från DDR till Västtyskland med hjälp av en hemmagjord varmluftsballong. Det är förstås ett mycket riskfyllt projekt. Förutom alla tekniska problem med konstruktion, tillverkning och genomförande så riskerar de hela tiden att bli avslöjade och stoppade av Stasi. Filmen bygger på en sann historia som skapade uppmärksamhet över hela världen.

 

Torsdag 10 december

YAO                                Kod B4h

Franskt feelgood-drama från 2018 Regi: Philippe Godeau Längd: 1 tim 43 min

Filmen utspelar sig i Senegal. En ung pojke vid namn Yao åker från sin hemby till huvudstaden Dakar för att få se sin stora idol, en känd fransk filmskådespelare, som för första gången på länge besöker sitt forna hemland. Yao får kontakt med skådespelaren, som plötsligt bestämmer sig för att följa med pojken på resan tillbaka till byn, en resa tillbaka till hans egna rötter.

Ansvarig: Christina Nystedt,

072-713 41 88 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.