Film

BETALA INTE FÖRRÄN DU FÅTT V=Välkommen   Ange referensnummer på betaltalongen      

FYRA TORSDAGSEFTERMIDDAGAR 

 

        

 Anmälan senast den 6 augusti.

Betalning till PG 153 14 30-5 senast 25 september för B1h, B2h
senast 25 oktober för B3h
senast 25 november för B4h

Tid: 14.00 Plats: Fokus, Stadsbiblioteket Avgift: 60 kr per film


Torsdag 30 september GREEN BOOK Kod B1h

Amerikanskt drama från 2018 Regi: Peter Farrelly Längd: 2 tim.

Filmen utspelar sig hösten 1962. Tony Lip jobbar på en nattklubb i New York och lever för sin stora italienska familj. Han blir arbetslös och får jobb som chaufför och hjälpreda åt en känd pianist under en konsertturné i sydstaterna. Pianisten Don Shirley är afroamerikan, klassiskt skolad och högutbildad med flera doktorstitlar. Under resan uppstår stora problem som sätter relationen mellan de två männen på hårda prov. Green Book blev bästa film vid Oscarsgalan 2019.


Torsdag 14 oktober FLYKTEN FRÅN DDR Kod B2h

Tysk thriller från 2018 Regi: Michael Herbig Längd: 2 tim. 5 min

Året är 1979. Två östtyska familjer planerar att fly från DDR till Västtyskland med hjälp av en hemmagjord varmluftsballong. Det är förstås ett mycket riskfyllt projekt. Förutom alla tekniska problem med konstruktion, tillverkning och genomförande riskerar de hela tiden att bli avslöjade och stoppade av Stasi. Filmen bygger på en sann historia som skapade uppmärksamhet över hela världen.


Torsdag 18 november JULIETA Kod B3h

Spansk film från 2016 Regi: Pedro Almodóvar Längd: 1 tim. 35 min

Filmen börjar med att Julieta träffar en kvinna som var god vän med hennes dotter Antia som försvann spårlöst när hon var 18 år. Julieta får ett omtumlande besked och förträngda minnen och känslor väcks till liv. Hon börjar skriva sin berättelse om hur hon träffar mannen som blev Antias pappa. Filmen rör sig mellan nutid och dåtid och är baserad på tre noveller av Alice Munro.


Torsdag 9 december YAO Kod B4h

Franskt feelgood-drama från 2018 Regi: Philippe Godeau Längd: 1 tim 43 min

Filmen utspelar sig i Senegal. En ung pojke vid namn Yao åker från sin hemby till huvudstaden Dakar för att få se sin stora idol, en känd fransk filmskådespelare, som för första gången på länge besöker sitt forna hemland. Yao får kontakt med skådespelaren, som plötsligt bestämmer sig för att följa med pojken på resan tillbaka till byn, en resa tillbaka till hans egna rötter.

 

Ansvarig: Christina Nystedt, 072-713 41 88 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.