-Ordförandebrev nr 3 – mars 2023

Ordförandebrev nr 3                        2023-03-08

Till alla medlemmar

Den 23 mars kl 14.00 är alla medlemmar välkomna till Senioruniversitetets årsmöte. Som jag nämnde vid månadsmötet i februari kommer vi denna gång att trycka enbart en liten upplaga av årsmöteshandlingarna och ber er i stället att printa ut handlingarna på egen hand. Tidigare år har vi fått över alldeles för många exemplar av årsmöteshandlingarna och vi vill vi försöka undvika detta av kostnadsskäl.

Årsmöteshandlingarna publiceras den 9 mars på SU:s webbsida www.sujkp.se  under fliken Om oss, Årsmöteshandlingar och anslås också på SU:s anslagstavla utanför vår expedition på Skolgatan 25.

Vi har skaffat en scanner för att underlätta avprickning och minska köerna vid föreläsningar och filmer m.m. Vid föreläsningen den 27 mars Händelser vid Tåkern, filmen Belfast den 30 mars och månadsmötet den 20 april kommer vi att testa scannern. Körkort eller ID-kort kan användas som identifikationshandling. Medlemmar som har anmält sig till föreläsningen och/eller filmen kommer att få information om att ID-handling behövs med anledning av testet av scannern.

SU Motala Vadstena har erbjudit oss att följa med till Tyskland på sparrisresa den 2-5 maj och massmail har i slutet av februari skickats ut om resan. Fråga har kommit om tid för hemkomst. Den beräknas till Jönköping kl 20.00 den 5 maj. Jag påminner om att intresseanmälan måste lämnas senast tisdag 14 mars till Peter Sundelin som också kan lämna ytterligare information om resan. Om du inte har fått mail om resan kan du kontrollera i skräpposten eller höra av dig på info@sujkp.se så skickar vi ett nytt mail.

I samband med SmåLit i februari 2023 lanserade biblioteken i Jönköping Bokbilen som är ett komplement till Bokbussen. Bokbilen kör runt till ett femtiotal platser i främst Jönköping och Huskvarna och liksom på Bokbussen kan du reservera böcker. Mer om biblioteken, Bokbilen och Bokbussen hittar du på www.bibliotek.jonkoping.se/

Destination Jönköping har erbjudit SU:s medlemmar att till något rabatterat pris gå på konsert på Jönköpings Teater och lyssna på kvintetten La Strada som spelar musik av Nino Rota. Konserten äger rum den 25 mars kl 19.00. Biljetter köps på länken La Strada – Tickster.

Slutligen vill jag nämna att det finns några biljetter kvar till Lars Noréns pjäs Kaos är granne med Gud på Östgötateatern den 12 mars i Linköping. Hör av dig till Peter Sundelin, sundelinpeter@hotmail.com eller mobil 070-667 62 68 om du vill följa med. Avresa från Jönköping kl 13.00 och hemkomst ca kl 20.30.

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande