Ordförandebrev nr 7 2022

Till alla medlemmar

Det har blivit höst och vi är snart inne i årets fjärde kvartal. Den 1 oktober är sista dag för betalning av avgifter för återstående aktiviteter under hösten. Använd gärna swish!

Arbetsgrupperna är i full färd med programmet för kommande vår. Publicering sker på webbsidan den 11 november och sista anmälningsdag blir den 2 december.

Höstens operor i överföring från Metropolitan Opera House NYC är Medea av Luigi Cherubini den 22 oktober med Sondra Radvanovsky i titelrollen och Verdis La Traviata den 20 november med den amerikanska sopranen Nadine Sierra som Violetta. I vanlig ordning bokas biljett på jkpg.com eller hos Jönköpings teater. Under våren 2023 sänds fem operor från Met, den 21 januari, 26 mars, 15 april, 20 maj då Peter Mattei sjunger titelrollen i Don Giovanni och den 4 juni.  Vidare sänds den 29 oktober på Fokus en nyskriven finsk musikal Nu åker jag som handlar om en ung finländska i 1920-talets Amerika. Föreställningen kommer från Kuopios stadsteater.

Fredagen den 11 november kl 14-17 håller Smålands Akademi sitt högtidssammanträde i Jönköping. Det blir föreläsningar, musik och uppläsningar. Temat är Vem var Viktor? och lokalen är Fokus. Programmet genomförs i samarbete med Viktor Rydbergssällskapet, Stadsbiblioteket och SU. Stadsvandringen den 26 oktober i Viktor Rydbergs spår blev övertecknad men det finns lediga platser på den extra stadsvandringen som äger rum redan den 12 oktober kl 17.00. Se mer information på sujkp.se under fliken Aktuellt, Lediga platser. Det finns också lediga platser på en del övriga aktiviteter, t.ex. vissa föreläsningar.

För dem som blivit medlemmar under 2022 vill jag berätta att styrelsen kommer att bjuda in till en träff för nya medlemmar fredagen den 18 november k 15.00. Boka gärna in datum! Särskild inbjudan skickas senare till berörda medlemmar.

Det har kommit en del avbokningar efter ”ångerveckans” slut och det har i många fall inte gått att få tag i reserv, särskilt inte om återbudet kommit mycket sent. Jag vill erinra om avbokningsreglerna, se webbsidan, Avbokning – Senioruniversitetet i Jönköping (sujkp.se).

Som ni redan vet finns det på den nya webbsidan ingen flik med SU-handlingar, dvs verksamhetsberättelser och årsmötesprotokoll. När SU i slutet av våren bytte webbsida fick vi koncentrera oss på att anmälningarna till höstens aktiviteter skulle fungera. Vi fortsätter nu arbetet med att rätta det som vi upptäckt inte har fungerat och går också vidare med de övriga delarna av webbsidan. Berätta gärna för oss om det är något som inte fungerar! Skicka ett mejl till info@sjkp.se med frågor så hör vi av oss!

Ett viktigt påpekande om mejlfunktionen: Det är fortfarande en del bekymmer med att mejl kan hamna i skräpposten eller bland kampanjer.  Dessutom om du svarar på ett välkomstmeddelande skickas svaret till alla deltagare i den aktiviteten. Vi uppmanar alla dels att regelbundet titta i sin skräppost, dels skriva ett nytt mail om du vill kontakta berörd aktivitetsansvarig.

Hoppas att vi ses på nästa månadsmöte den 6 oktober i Allianskyrkan då vi får veta mer om Astrid Lindgrens barndomshem Näs. Välkommen!

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande