-Ordförandebrev nr 8 – 2024

2024-05-28 

Till alla medlemmar

Det är dags för nytt ordförandebrev med nyheter från SU. Den 4 juni publiceras höstens program på webbsidan sujkp.se och någon vecka senare kommer det i medlemmarnas brevlådor. Det finns som vanligt mycket att välja mellan. Läs och fundera vad du vill delta i! Har du inte fått post från oss före midsommar ber vi dig höra av dig så att vi kan kontrollera orsaken. Du har kanske flyttat under våren? Har du anmält adressändring eller själv ändrat på Mina sidor? Vid varje utskick av SU-program får vi ett antal kuvert i retur och det blir dubbel kostnad att skicka programmet på nytt.

I sommar blir det två aktiviteter, dels Eksjö Tattoo den 25 juli, dels den traditionella resan till Shakespearefabriken den 11 juli. Redan nu kan du anmäla dig till resorna – se webbsidan under fliken Program, Resor.

Eksjö Tattoo är Sveriges enda internationella evenemang för militärmusik.  Stora Torget med omgivande 1500-tals hus är inramningen för arenan med mer än 400 artister, ryttare och dansare. Missa inte detta skådespel! Årets föreställning i Shakespearefabriken är Lika för Lika. Som vanligt ger regissören Pontus Plaenge oss en introduktion till pjäsen som utspelar sig i Wien med omnejd.

Observera att sista anmälningsdagen för de båda sommarresorna är den 19 juni! Välkommen att åka med på de båda resorna!

Vårens sista styrelsemöte äger rum den 11 juni på förmiddagen och samma dags eftermiddag har nya SU-medlemmar bjudits in till en träff kl 14.00 i Allianskyrkan. Du som är ny medlem i vår förening är hjärtligt välkommen att träffa styrelsen och andra funktionärer. Vi bjuder på eftermiddagskaffe och information om SU i Jönköping och svarar på frågor.

Styrelsen har beslutat att under hösten 2024 rabattera priset för föreläsningar och filmer för att i någon mån ge medlemmarna del av det goda resultatet från 2023. Priset per föreläsning och/eller film blir därmed 50 kronor. En reservation har också gjorts för vår kommande 20-årsfest som kommer att äga rum söndagen den 19 januari. Festkommittén är i full gång med planeringen och jag kan berätta mer någon gång i höst.

Studiecirkeln HEAT – stadsplanering för en åldrande befolkning i ett varmare klimat har avslutats och projektledningen var mycket nöjd med resultatet och samarbetet med SU. I söndags sände SVT Lokala Nyheter Jönköping ett inslag om projektet. Läs mer på länken https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/forskning-om-varmeboljor-vid-jonkoping-university-sa-kan-stader-bli-svalare?mobilmeny=1

Till sist vill jag nämna att det fortfarande finns platser kvar på resorna till Göteborgs norra skärgård och till kryssningen på Sommen. Hör av dig till Bo Rybrand, bo.rybrand@gmail.com om du vill följa med.

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande