-Ordförandebrev nr 1 – januari 2023

Till alla medlemmar

God fortsättning på 2023! Hoppas att alla kunnat fira lugna helger!

Vårterminens program har startat. Hälsoaktiviteter började redan i förra veckan, första föreläsningen Den sökande människan med journalisten och författaren Patrik Svensson äger rum på måndag i kommande vecka och torsdag 26 januari har vi det första månadsmötet för terminen. Maja Rahm, föreståndare vid stiftelsen Strand berättar då om Ellen Keys verk och gärningar.

Månadsmötena äger rum i Allianskyrkan och föreläsningarna i Immanuelskyrkan med tre undantag, dvs föreläsningarna 20 mars, 27 mars och 3 april. Har du anmält dig till dessa tre föreläsningar bör du notera att du då ska gå till Allianskyrkan.

SU:s årsmöte äger rum 23 mars kl 14.00. Kallelsen till årsmötet med förslag till dagordning finns i programhäftet för våren 2023 som skickades ut i november 2022. Efter årsmötet serveras kaffe med traditionsenlig prinsesstårta och Agneta Åsgrim Berlin, välkänd f.d. antikvarie vid Länsmuseet, berättar om Jönköpings stadspark, En park för trevnad och vederkvickelse. Årsmöteshandlingarna kommer att finns publicerade och anslagna vid SU:s expedition senast 9 mars.

Medlemmar som anmält sig till vissa studiecirklar har fått ett välkomstmeddelande från Folkuniversitetet som kan tyckas obegripligt. Meddelandet har skickats ut av misstag. Folkuniversitetet har från den här terminen ett nytt administrationssystem med många nya saker att tänka på och därför skedde misstaget. SU kommer i vanlig ordning att skicka ut sitt välkomstmeddelande ca en vecka före cirkelstart och cirkeldeltagarna kan lugnt avvakta det beskedet med all erforderlig information.

Titta gärna på Lediga platser på webbsidan om det är ytterligare någon aktivitet som du vill anmäla dig till! Nu är det principen ”Först till kvarn” som gäller. I vissa fall är det endast ett fåtal platser och är dessa redan bokade placeras din anmälan i kö. Gå in under fliken Program och boka på vanligt sätt.

Som jag tidigare berättat är det Smålands Litteraturfestival den 4 februari i Jönköping. Det är ett omfattande program med många olika aktiviteter i både Länsmuseet, Stadsbiblioteket och Arkivhuset. Startsida – SmåLit (smalit.se). SU är en samarbetspartner till SmåLit och har lovat ställa upp med scenvärdar/volontärer, en uppgift som handlar om att se till att scener och andra lokaler är i ordning och att hjälpa medverkande och deltagare till rätta. Programmet pågår kl 11-16 och på kvällen är det författarträff på Spira. Om du medverkar som volontär under dagsprogrammet kan vi ordna biljett till kvällsprogrammet. Ring gärna min mobil 070 312 57 60 och tala om att du kan ställa upp!

Och sist men inte minst nu när både influensa och annan smitta finns ute i samhället – kom ihåg att det är viktigt att du avstår från en aktivitet om du känner dig förkyld eller har sjukdomssymptom. Ev återbud lämnas till den som är ansvarig för aktiviteten.

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande