-Ordförandebrev nr 2 – februari 2023

Till alla medlemmar

Nu har telefonin på expeditionen äntligen åtgärdats. Nu går det att ringa SU:s telefonnummer igen och röstbrevlådan är inkopplad igen. Vi beklagar att Folkuniversitetets tekniska avdelning tagit så lång tid på sig att lösa problemen som uppstod i samband med att Folkuniversitetet bytte telefoni.

En viktig sak – jag ber alla att kontrollera inte bara inkommande mejl utan också skräpposten med jämna mellanrum. SU skickar meddelande av olika slag, t.ex. välkommen till viss aktivitet eller massmejl som berör alla medlemmar och beklagligt nog hamnar ibland SU-meddelanden i skräpposten. Ibland kan man själv notera att mejlet inte är skräp men inte alltid. Särskilt om du väntar på mejl från SU gäller det att vara uppmärksam.

Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla SU-medlemmar som medverkade i olika volontärsuppgifter vid SmåLit den 4 februari i Jönköping. Det blev en festlig dag med mängder av besökare både vid bokmässan och de olika scenerna i ABM-huset – arkiv, bibliotek, museum – och lördagskvällens författarsamtal på Spira var ett välbesökt arrangemang. Projektansvariga Julia Sandwall och Ulrica Widegren var glada över den fina respons som även medierna gav.

På förekommen anledning vill jag säga att månadsmötena i första hand är till för SU:s medlemmar. Gäster är välkomna och betalar då en avgift på 70 kr per person. Varför inte rekommendera din gäst att bli medlem direkt med den låga medlemsavgift (150 kr) som SU har och avser att fortsätta med? Det finns ju många intressanta och roliga aktiviteter att anmäla sig till.

Den 12 mars är det teaterresa till Östgötateatern i Linköping och det finns platser kvar. Pjäsen är Lars Noréns Kaos är granne med Gud, hans genombrottspjäs. Pontus Plaenge regisserar och på scen står bl.a. Per-Johan Persson som vi kunnat se i olika föreställningar på sommarteatern Shakespearefabriken i Vadstena. Lars Ring har skrivit en fin recension i Svenska Dagbladet, (söndag 12 februari). Läs gärna den! Vill du följa med till Linköping går du in på webbsidan under fliken Program och bokar på vanligt sätt. Det finns också annat att välja under Aktuellt/Lediga platser som du hittar länk till på startsidan.

Vårens föreställningar från Metropolitan Opera House NYC är Lohengrin den 26 mars, Rosenkavaljeren den 15 april, Don Giovanni den 20 maj med Peter Mattei i titelrollen och Trollflöjten den 4 juni, samtliga föreställningar på Jönköpings Teater vid Hovrättstorget. Före varje föreställning kan du lyssna till en introduktion av operafantasten Ebba Nilsson. Vill du se balett kan du redan på lördag den 25 februari se Nationalbaletten från Kiev framföra Svansjön på Jönköpings Konserthus.

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande