-Ordförandebrev nr 1 – januari 2024

Välkommen till vårterminen 2024 i SU!

I slutet av förra året arbetade vi febrilt med att försöka bereda så många som möjligt plats på aktiviteter som var rejält överbokade och vi lyckades dubblera och på annat sätt utöka antalet platser i ganska många olika delar av programmet. Den här veckan startar terminen med olika hälsoaktiviteter och nästa vecka börjar flera studiecirklar.

Den 25 januari har vi årets första månadsmöte i Allianskyrkan då vetenskapsjournalisten och författaren Torill Kornfeldt berättar om Framtidens njutningar och måndagen därpå, 29 januari, är det dags för första föreläsningen om Människan, klockan och tiden med innovationshistoriker Michael H Lindgren, lokal Immanuelskyrkan.

Missa inte att det fortfarandefinns lediga platser som du kan hitta på websidan sujkp.se under fliken Aktuellt, Lediga platser. Kanske hittar du något att delta i som kan ersätta det som vi inte lyckats bereda dig plats på.

Kom ihåg att om du behöver lämna återbud till något ska du vända dig till den som är ansvarig för respektive aktivitet, en uppgift som du kan hitta på vår webbsida. Eftersom många medlemmar just den här terminen står på reservplats vill vi uppmana alla att meddela ev återbud så tidigt som möjligt så att vi kan höra av oss i tur och ordning till reserverna. Det är en fråga om respekt för medlemskåren att inte bara utebli från en aktivitet, något som tyvärr händer och platsen därmed står tom.

Om du saknar välkomstbesked, som skickas ca en vecka före aktiviteten i fråga, ber vi dig höra av dig till ansvarig för aktiviteten. Kontrollera så det inte hamnat i skräpposten.

Nu är det snart dags för SmåLit. Lördag 3 februari arrangeras Smålands Litteraturfestival och liksom förra året kommer SU att vara engagerat med volontärer i olika uppgifter. Förra året arbetade vi i pass om två-fyra timmar och jag tror att dagsschemat kommer att se ut på samma sätt även i år. Vi hoppas att du är intresserad av att medverka på ett eller annat sätt. Ring vår vice ordförande Peter Sundelin, 070 667 62 68 eller sundelinpeter@hotmail.com och meddela att du ställer upp som volontär. Peter kan berätta mer om uppgifterna.

Kulturtisdag på Caffé Nero börjar igen 6 februari då programmet har titeln Från böna till choklad. Liksom tidigare är det varannan tisdag i jämna veckor som gäller. Sista gången för terminen, 28 maj, blir det Allsång med SU:s kör.

Vårens operor i överföring från Metropolitan Opera House, NYC inleds 17 januari med Verdis Nabucco. Övriga föreställningar är Carmen 10 februari, Ödets makt 10 mars, Romeo och Julia 7 april, La Rondine 24 april och Madama Butterfly 11 maj. Jag vill gärna också nämna att Ukrainian Classical Ballet ger en föreställning av Svansjön 24 februari på Kulturhuset Spira. Läs mer på webbsidan jkpg.com/evenemang.

God fortsättning på det nya året!

Tora Wigstrand, ordförande