-Ordförandebrev nr 2 – februari 2024

Till alla medlemmar

Vid månadsmötet i förra veckan berättade jag om den andra SU-lunchen för terminen som äger rum den 20 mars kl 13.00 på Hvildmarken. Lunchen har lagts in i Mina aktiviteter och du kan anmäla på vanligt sätt. I samband med lunchen kommer vd för Destination Jönköping Lena Stävmo att berätta om dess verksamhet och om turism i Södra Vätterbygden. Eftersom vi denna gång kommer att träffas på Hvildmarken på Hulukvarn ber jag den som har plats i bilen att tänka på att erbjuda skjuts till någon som inte har bilmöjlighet. Det finns också förbindelse med buss 31 och därefter en kortare promenad.

Vårens expeditionstider är 8 februari, 7 mars och 11 april, som vanligt kl 9.00-11.00. Vi kommer att ha öppet också både i maj och juni och vi meddelar senare vilka dagar som gäller. Se på webbsidan, längst ner i den ljusblåa spalten.

Som jag också aviserade vid månadsmötet erbjuder Minaresor en resa med övernattning till föreställningen Vita Hästen på Folkoperan i Stockholm. Resan äger rum 13-14 april. Den här gången är det först till kvarn som gäller.  Det finns alltså ingen sista anmälningsdag och det blir ingen lottning. Anmälan sker direkt till Minaresor. Läs mer om resan på webbsidans första sida under Nyheter, klicka på länken till resan.

Jag vill också påminna om SmåLit som äger rum nu på lördag 3 februari. Det är ett digert program med skiftande innehåll på flera olika scener på Arkivhuset, Jönköpings Stadsbibliotek och Länsmuseet kl.10-16 och dessutom författarsamtal på Spira kl.18.00 med bl.a. Kjell Westö.

I mitt förra ordförandebrev skrev jag om vårens operor i överföring från Metropolitan Opera House, NYC. Närmast i tiden är Carmen 10 februari och därefter Ödets makt 10 mars. För den balettintresserade vill jag rekommendera Svansjön 24 februari med Ukrainian Classical Ballet. Dessutom kommer den kände violinvirtuosen Johan Dalene att 11 februari gästa Kulturhuset Spira i den femte söndagskonserten för säsongen. Det finns också mycket annat roligt och intressant att hitta på www.jkpg.com.

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande