Ordförandebrev nr 3

Till alla medlemmar

Våren är på gång även om det blivit ett litet bakslag. Solen skiner men det är lite kyligt i luften och vitsipporna lyser i backarna.

Årsmötet för 2022 gick av stapeln den 24 mars och det blev ett par förändringar i styrelsen. Rose-Marie Ejermo och Christina Lorenzoni hade avböjt omval och i stället valdes Birgitta von Malmborg och Tommy Frank som styrelsemedlemmar. Många hjärtliga TACK till Rose-Marie och Christina som gjort ett stort arbete för SU under lång tid!

Christina har utöver arbetet med föreläsningsgruppen biträtt programredaktören för att vi skulle få korrekta program att skicka till medlemmarna och Rose-Marie har sedan 2010 dragit ett tungt lass med MASU, hemsidan och mycket annat. Vi är glada över att Rose-Marie fortsätter hjälpa oss även under övergången till det nya verksamhetssystemet. Ann-Christine Brolin tar över posten som webbmaster och är i full gång med planeringen av det nya systemet.

Årsmötesprotokollet är klart och finns anslaget på tavlan utanför expeditionen på Skolgatan 25. Det kommer också att publiceras på hemsidan under fliken Mina sidor.

Resesäsongen har kommit igång. I förra veckan åkte ett 40-tal medlemmar till Svenarum och fick höra om renoveringen av kyrkan och den fina Schörlinorgeln från 1700-talet. Även lunch på Hooks herrgård ingick i resan. Och i fredags vad det dags för första resan till Varnhem och tranorna vid Hornborgasjön. Enligt transtatistiken fanns det mer än 19 000 tranor som betade i godan ro och lät sig beskådas. Motsvarande resa görs också i morgon tisdag och en ny grupp får höra den kunnige och underhållande guiden berätta om socknarna och personligheter i Falbygden.

Dalhallaresan den 14-16 augusti finns beskriven på hemsidan längst ner under fliken Program/Resor och nu kan du anmäla dig (kod R 15). Sista anmälningsdag blir den 25 maj. Läs mer på hemsidan!

Mer om SU-resor – det finns lediga platser på Åsens by och Sjöarp den 26 april, Andrew Petersonmuseet i Aneby och Brostorps ost den 17 maj och till Bilkyrkogården i Ryd och Smålands Rydaholm den 31 maj. Kontakta respektive ansvarig vid eventuella frågor! Välkommen med anmälan!

Påsken är snart här och jag vill önska alla en riktigt skön och avkopplande helg.

Glad Påsk!

Tora Wigstrand, ordförande