-Ordförandebrev nr 4 – mars 2023

Ordförandebrev nr 4                               2023-03-17

Till alla medlemmar

OBS! Föreläsningarna den 20 mars, 27 mars och 3 april äger rum i Allianskyrkan, Östra Storgatan 56, Jönköping

Alla medlemmar hälsas välkomna till Senioruniversitetets årsmöte torsdagen den 23 mars kl 14.00. Jag vill påminna om att vi denna gång trycker upp enbart en liten upplaga av årsmöteshandlingarna och ber er i stället att printa ut handlingarna på egen hand. Vid tidigare årsmöten har alldeles för många exemplar av handlingarna blivit över och vi vill vi försöka undvika detta av kostnadsskäl. Årsmöteshandlingarna finns publicerade på SU:s webbsida www.sujkp.se  under fliken Om oss, Årsmöteshandlingar. Tack för att du hjälper oss att spara papper och pengar!

Onsdagen den 12 april kl. 10-12 genomför vi det andra besöket vid Länstrafikens nya bussdepå i Ljungarum. Det finns platser kvar så ta chansen att få se den nya fina anläggningen vid Industrigatan. Under rundvandringen informerar en representant från Länstrafiken om anläggningen och om ansvarsfördelningen mellan bussbolaget Vy med anställda chaufförer, Länstrafiken som planerar och regionpolitikerna som beslutar om taxor m.m. Det är ett komplicerat ”nätverksbygge”.

Vi har blivit uppmärksammade på att Filmstaden under perioden 27-31 mars har särskilda seniordagar då alla som är berättigade till Filmstadens pensionärspris får 50% rabatt på filmer på alla biografer fram till visning med start senast 17:00 under den aktuella perioden. Filmstaden bjuder alla med pensionärsbiljett på kaffe. Läs mer på länken Filmstadens Pensionärsdagar 27 mars – 31 mars 2023 | Filmstaden

Söndagen den 23 april kl 18.00 hälsar Spira oss välkomna till söndagskonsert då Malin Broman och Lisa Larsson gästar Spira. Malin Broman är violinist och konsertmästare i Sveriges Radios symfoniorkester och Lisa Larsson internationellt känd sopran, född i Växjö. Konsertprogrammet består av musik av Robert och Clara Schumann under rubriken Lycka och Lidelse. Rabatterat biljettpris är 250 kr på parkett. Medlem i SU ordnar själv sin biljett och uppger Senioruniversitetet som kod. Besök biljettkassan på Spira eller ring 010-242 80 80, knappkod 1. Läs mer om konsertprogrammet på länken Lycka och lidelse – Kulturhuset Spira (smot.se) . Biljett kan köpas fr.o.m. tisdagen den 21 mars.

Malin Broman medverkar i en introduktion till konserten kl 17.00. SU:s medlemmar är välkomna att i förväg skicka in frågor till Malin Broman, dock senast 31 mars, om det är något särskilt vi vill veta inför konserten eller om konsertprogrammet. Frågorna kan skickas till mig, tora.wigstrand@telia.com, så vidarebefordrar jag dem.

Med hälsningar
Tora Wigstrand,
Ordförande