Ordförandebrev nr 5 2022

Till alla medlemmar

Den 13 juli åker vi till Shakespearefabriken i Vadstena för att se Mycket väsen för ingenting. Anmälan är öppen på hemsidan och först till kvarn gäller för den här resan. Ta chansen att se komedin om de två unga älskande Hero och Claudio som ska gifta sig men komplikationer uppstår. I vanlig ordning ger Shakespearefabrikens konstnärlige ledare Pontus Plaenge oss en introduktion till föreställningen. Observera att sista dag för anmälan är 22 juni.

Nu närmar vi oss med stormsteg första dagen för anmälan till höstens program, dvs den 20 juni. Redan nu finns höstens program publicerat på hemsidan – börja med fliken Program och gå sedan vidare till de olika underflikarna. Hemsidan kommer snarast att kompletteras med hela programmet som pdf-fil. En nyhet är att det blir möjligt att rangordna anmälningarna. Rangordning kan göras inom varje grupp av aktiviteter. Börja fundera över rangordningen så går anmälan fort och lätt!

Runt midsommar kommer alla medlemmar att få brev med en kortversion av höstens program (anvisningar om hur man anmäler sig och ett kalendarium). Den som inte har dator och/eller e-post får brev med mer utförlig information om program och anmälningsförfarande. SU:s expedition kommer att vara öppen kl. 9-11 den 23 och den 30 juni samt den 2 och den 5 augusti. Använd gärna i övrigt telefonsvararen 036-290 64 29 vid eventuella frågor och vi ringer upp.

Styrelsen gläder sig åt att vi kunnat genomföra i stort sett hela det program som vi planerat för våren. Covid19-pandemin lade ju fortfarande hinder i vägen under årets första veckor men sedan har intresset varit stort för att delta i olika SU-aktiviteter. De sista resorna, två st till Lilla Björka och en till Göteborgs norra skärgård, var fullbokade och skärgårdsresan återkommer i höstens program. Hjärtligt tack till alla ansvariga funktionärer som planerat och genomfört hela vårprogrammet!

Den 2 juni var jag i Åhus på regionalt möte med Senioruniversiteten i Skåne, Växjö och Kalmar. Vi hade mycket att diskutera, inte minst erfarenheterna från pandemin, samarbete i programfrågor och medlemsrekrytering. Nordöstra Skånes senioruniversitet (Kristianstad med omnejd) arbetar idogt med SU:s synlighet och hade en del tips till oss andra. Jag hoppas att föreningsmässan Go Jönköping den 28 augusti i Huskvarna ska ge oss ytterligare inspiration. Mässan är ett initiativ från Csam, nätverket för samverkan mellan Jönköpings kommun och föreningar, organisationer m.fl. delar av civilsamhället. Vi kommer att vara med där.

Slutligen vill jag ta tillfället i akt att säga hjärtligt tack till Rose-Marie Ejermo som bistått oss vid övergången till det nya verksamhetssystemet, till Ann-Christine Brolin, vår nya webbmaster, som stått i spetsen för hela projektet med det nya verksamhetssystemet och till Martin Hammarström, vår IT-support under många år med det hittillsvarande verksamhetssystemet Masu.

En skön, innehållsrik och avkopplande sommar önskar

Tora Wigstrand, ordförande