Ordförandebrev nr 6 2022 

Till alla medlemmar

I måndags var det styrelsemöte och genomförandet av höstens program var en viktig punkt på agendan. Det har kommit en så stor mängd anmälningar att många aktiviteter är full- eller överbokade och att lottning behövs. Vi undersöker också om det i några fall är möjligt att dubblera aktiviteten. Webmaster Ann-Christine Brolin är fullt engagerad i att få allt på plats och alla medlemmar som anmält sig till någon aktivitet kan i början av nästa vecka räkna att få mail med besked om resultatet av sin anmälan. Kom ihåg att kontrollera Inkorgen och kanske också Skräpposten!

Under ”ångerveckan”, som tar slut den 25 augusti, kan man själv avboka sin plats ifall man ångrat sig eller kanske finner att man har anmält sig till för många aktiviteter. Det kommer att finnas en särskild avbokningsknapp i antagningsmailet och även uppgifter om betalning. Sista dag för betalning av aktiviteter under höstens första period är den 25 augusti. Styrelsen uppmanar alla att om möjligt i första hand betala med Swish för att underlätta administrationen. Betalar du med bankgiro kan du i vissa internetbanker behöva skriva OCR-numret i rutan för meddelande istället för OCR-rutan.

De aktiviteter som inte är fullbokade kommer om ca 10 dagar att annonseras på hemsidan under Lediga platser. Efteranmälan kan göras och först till kvarn tillämpas. Läs mer på hemsidan! Där publiceras också alla nya aktiviteter, t.ex. dubbleringar.

Styrelsen är glad över att det nya verksamhetssystemet Mina aktiviteter har fungerat så bra och kommer under hösten att samla ihop erfarenheterna hittills för att kunna göra de justeringar som behövs inför kommande anmälningsperiod. Vi välkomnar eventuella synpunkter från medlemmarna. Hör gärna av er till någon i styrelsen!

Den 28 augusti på eftermiddagen arrangeras föreningsmässan GO Jönköping. Över 80 föreningar kommunen har anmält intresse att vara med i Huskvarna Folkets Park och informera om sin verksamhet och/eller ordna någon programpunkt. Kommunen kommer att vara representerad av bl.a. ansvariga kommunalråd och kulturpolitiker för att svara på frågor och diskutera aktuella frågor med representanterna för föreningslivet. Mässan är ett initiativ av Csam, civilsamhällesnätverket i Jönköpings Kommun. Mer information finns på länken GO Jönköping – Jönköpings kommun (jonkoping.se) och i nästa vecka publiceras ytterligare information på kommunens hemsida. SU kommer att vara med på mässan och informera om vår verksamhet. Besök oss gärna på mässan kl 14-17.

Vill du se operett i Jönköping? Nu börjar höstens kulturprogram att komma igång. I samarbete med Jönköpings kammarkör och Vätteroperettens orkester ger Minopera den populära och charmiga Läderlappen av Johann Strauss d.y. i tre föreställningar, den 27, 28 och 31 augusti, på Jönköpings Teater. Läs mer på Kulturevenemang | JKPG.com där man också kan boka biljett. För säsongens operor från Metropolitan Opera House i New York, som kommer att sändas på Jönköpings Teater, blir det biljettsläpp den 25 augusti. Mer information kommer snart.

Välkomna till höstens aktiviteter!

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande