-Ordförandebrev nr 5 – april 2023

Till alla medlemmar                                  2023-04-12

Först vill jag tacka för förtroendet att bli omvald som ordförande för Senioruniversitetet i Jönköping. Det är ett fint och roligt uppdrag att tillsammans med styrelsen leda arbetet i vår förening.

Nyligen har en ny bokningsbekräftelse skickats ut till alla berörda medlemmar med uppgifter om aktiviteter och ev utestående betalningar. Sista dag för betalning i denna tredje betalperiod är den 15 april. Om du borde ha fått en ny bokningsbekräftelse, dvs är anmäld till aktiviteter under den sista betalperioden men inte fått någon sådan ber vi dig höra av dig på info@sujkp.se. Kontrollera om bokningsbekräftelsen hamnat i skräpposten!

Jag vill gärna påminna om konserten den 23 april kl 18.00 då Malin Broman, konsertmästare i Sveriges radios symfoniorkester och den internationellt kända sopranen Lisa Larsson gästar Spira. Konsertprogrammet består av musik av Robert och Clara Schumann under rubriken Lycka och Lidelse. Rabatterat biljettpris är 250 kr på parkett. Medlem i SU ordnar själv sin biljett och uppger Senioruniversitetet som kod. Besök biljettkassan på Spira eller ring 010-242 80 80, knappkod 1. Läs mer om konsertprogrammet på länken Lycka och lidelse – Kulturhuset Spira (smot.se) . Både Malin Broman och Lisa Larsson medverkar i en introduktion till konserten kl 17.00. 

Vid månadsmötet den 20 april då Magnus Widell berättar om ”Arenor och framgångsrika profiler i idrottsstaden Jönköping” kommer vi att göra ett nytt test med scanner. Vi ber därför alla vara beredda med körkort – det är QR-koden på baksidan som scannas – eller använda medlemskort i SU. Ett enkelt sätt att ta fram medlemskortet är att söka längst ner i mailet med ordförandebrevet eller i den senaste bokningsbekräftelsen efter den tredje ikonen som betyder medlemskort. Du kan antingen skriva ut medlemskortet eller lägga det i mobilen. Erfarenheterna hittills visar dock att det går snabbast att använda körkort.

Som ett exempel ur höstens program, som publiceras den 8 juni, kan jag nämna att en studiecirkel i latin återkommer med språkvetaren Nils Hallgren som studiecirkelledare. Redan nu kan du få ett smakprov på vad cirkeln kan komma att innehålla då Nils Hallgren föreläser i Sagan på Jönköpings Stadsbibliotek måndagen den 17 april kl. 17.15. Föreläsningen heter ”Prosit! Var kommer orden ifrån”. Det finns många latinska ord som vi använder i den svenska vardagen.

Och så slutligen en uppmaning och vädjan – Glöm inte att kontrollera om mail från SU har hamnat i skräpposten! Det händer fortfarande att viktig information, t.ex. ändringar i cirkelscheman eller uppgift om ändrad tid, inte når fram till alla berörda medlemmar.

Med hälsningar

Tora Wigstrand
ordförande