-Ordförandebrev nr 8 – augusti 2023

Till alla medlemmar

Det är dags för ett nytt ordförandebrev. Hoppas alla har haft en skön sommar trots skiftningarna i väderlek från riktigt varmt till betydligt svalare, blött och regnigt!

Antagningsbeskeden om höstens aktiviteter har skickats ut och jag påminner om vikten av att under ångerperioden fram tom 25 augusti bevaka om du som är reserv i efterhand har kommit med på önskad aktivitet. Det kan komma en ny bokningsbekräftelse och då är det viktigt att du så snart som möjligt tar ställning till om du vill och kan delta eller avboka platsen så att nästa person i kön får chansen att delta.

Höstens första månadsmöte äger rum torsdag 7 september kl 14.00 i Allianskyrkan, Jönköping med temat Sund Smart Stark Senior. Vi kommer att fortsätta med scanning vid månadsmötena och ber alla vara beredda med antingen medlemskort eller körkort så att registreringen går så smidigt som möjligt.  Diskussion pågår om att använda scanning även vid föreläsningarna.

De medlemmar som inte fick plats på Spira vid SU-föreställningen Pappan med Philip Zandén får nu erbjudande från Spira att i stället se föreställningen vid valfritt datum under spelperioden (16 september-20 oktober) till det subventionerade priset 220 kr per person. Bokning direkt till Spira per telefon till Publikservice 010-242 80 80 eller till mail info@smot.se. Ange koden Senioruniversitetet vid bokning av biljett. Länk till bokning https://secure.tickster.com/3ckutamd3vd8nr0?c=4k8guj0

I fredags skickades ett massmejl ut om den planerade resan till Stockholm med besök på China Teatern och Nationalmuseum. Observera att det är kort anmälningstid! Anmälan måste göras senast den 1 september och betalning ske senast den 4 september, detta eftersom vi behöver garantera biljetterna på China Teatern. Hoppas att resan lockar!

Besöket på Nationalmuseum görs med anledning av den stora utställningen Trädgården – konst och natur under sex sekler. Redan vid månadsmötet den 5 oktober berättar Ulla Strängberg, kulturjournalist på Sveriges Radio m.m., om Trädgården i litteraturen och konsten och jag antar att hon då kommer att beröra utställningen på Nationalmuseum.

Gå gärna in på vår webbsida www.sujkp.se  under Fliken Aktuellt, Lediga platser och se om det finns mer som du vill delta i. Det finns en hel del att välja mellan.

Folkuniversitetet (FU) har bett mig informera om tre olika evenemang:

  •  Den 10 oktober kl 10.00 föreläser kommunpolisen Maja Karlsson om Bedrägerier, vad du ska tänka på och hur du kan skydda dig m.m. Föreläsningen äger rum i FU:s lokaler, Skolgatan 25. Du kan läsa mer och anmäla dig via länken https://www.folkuniversitetet.se/sok/?ll=&t=&cookie=false&sc=false&query=bedr%C3%A4geri
  • Med början den 5 september startar höstens program Kulturtisdag på Caffé Nero på Asecs. FU, Asecs, Caffé Nero och Akademibokhandeln samarbetar om ett varierat program. Den 5 september är temat Podcast – hur gör man?  Kulturtisdag anordnas varannan vecka med varierat program, t.ex. om Hållbarhet, Släktforskning och Konstrundan i Södra Vätterbygden, kl 14-15 vid entré D. Vid säsongsavslutningen den 12 december medverkar SU:s kör.
  • Offentliga föreläsningar vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) i samarbete med FU får en annan utformning och blir JU Live. Först ut är universitetslektorn Anders Dybelius på temat Stridsflygplanet i mossen den 31 augusti i JMW-salen på Högskolebibliotek. Läs mer på länken JU LIVE – Samarbeta med Jönköping University – Jönköping University

På SU:s expedition finns några saker som glömts kvar vid olika resor och jag hoppas att de äntligen ska hitta till sin ägare:

  • Samsung mobil/Ipadladdare och en svart högerhandske i skinn, storlek 8 (troligen vårens sparrisresa)
  • Liten kudde mönster svarta får och nylonkasse med vackert blommönster (sannolikt resan till Elin Wägners Lilla Björka och Lammhult våren 2022)

Välkommen till höstens programaktiviteter!

Tora Wigstrand, ordförande