-Ordförandebrev nr 8 – oktober 2022

Ordförandebrev nr 8                           2022-10-26

Till alla medlemmar

Fredagen den 11 november är det dags för Smålands Akademi och seminariet om Viktor Rydberg ”Vem var vår Viktor?”. Välkommen kl 14.00 till Fokus i Stadsbiblioteket!

Seminariet sker i samverkan med Viktor Rydbergsällskapet, Stadsbiblioteket och Senioruniversitetet i Jönköping. Vi får lyssna till uppläsningar, ett föredrag av professor Birthe Sjöberg om Hur Jönköpings Viktor blev Sveriges Rydberg, ett föredrag av professor Svante Nordin om Fredrik Bööks Viktor Rydbergbiografi, sång och musik. Vi får också veta mer om Viktor Rydberg på nätet.

Den 11 november kommer också vårens program att publiceras på vår hemsida www.sujkp.se. Programmet lämnas samma dag till tryckning och kommer att levereras i medlemmarnas brevlådor en dryg vecka senare. Det kommer att finnas mycket att välja på. Våra programgrupper har fått fram många aktiviteter att erbjuda. Vi anstränger oss att hitta något för alla.

Sista anmälningsdag blir den 2 december och redan på måndagen därefter tar styrelsen ställning till anmälningarna. Ca 14 dagar senare skickas meddelande ut om resultatet. ”Ångerveckan” tar slut den 2 januari 2023.

Expeditionen kommer att ha öppet den 17 november, 24 november och 1 december för att hjälpa till med olika frågor inför anmälan.

Det finns fortfarande lediga platser till föreläsningarna den 7, 14 och 28 november. Ta tillfället i akt att få veta mer om Sigurd Lewerentz, den kände arkitekten som bl.a. ritat Klippans kyrka, om musikern Sture Dahlström och om Vad människor gör med musik och vad musik gör med människor! Det finns också ett fåtal platser på resan till Nässjöakademins tåg- och järnvägsutbildning. Anmäl dig på hemsidan!

Under våren 2022 var några medlemmar med i ett projekt som handlade om äldres körförmåga. Amanda Stork, som studerade till arbetsterapeut, intervjuade oss och hon är nu klar med sitt examensarbete. Den som vill läsa hennes examensarbete kan höra av sig till mig (tora.wigstrand@telia.com).

Ett litet boktips – Richard Osman har kommit med sin tredje bok, ”Kulan som inte träffade”. Fyra aktiva seniorer löser nya fall, charmerande läsning, svår att lägga ifrån sig.

Med hälsningar

Tora Wigstrand,
ordförande