-Ordförandebrev nr 9 – november 2022

Till alla medlemmar

Advent står för dörren och vi tänder på söndag det första adventsljuset. Imorgon är det precis en månad kvar till julafton. Den milda hösten har förvandlats till ett vitt snötäcke med kaos i trafiken, inte ovanligt när första snön faller.

Nu bör alla ha fått vårens SU-program i brevlådan och jag hoppas att det ska finnas många aktiviteter som lockar. Drygt 1 900 anmälningar har redan kommit SU tillhanda men det spelar ju ingen roll när du anmäler dig under anmälningsperioden. Sista dagen för anmälan är den 2 december. Ca tio dagar senare kommer antagningsbeskeden att skickas ut.

Observera att vi kommer att tillämpa automatisk antagning från köplats under ångerperioden som kommer att gälla fram till 2 januari. Det kan komma ett nytt antagningsbesked och vi ber dig vara uppmärksam på detta. Läs mer i anvisningarna som bifogades programutskicket!

SU:s expedition kommer att vara öppen den 24 november och den 1 december, i båda fallen kl 9.00-11.00, för den som har frågor eller behöver hjälp med anmälan.

Smålands Akademi höll för ett par veckor sedan sitt högtidssammanträde i Jönköping med prisutdelning och ett intressant seminarium med titeln Vem var vår Viktor? Vi fick höra professorerna Birthe Sjöberg och Svante Nordin berätta om Viktor Rydberg och om Fredrik Bööks stora biografi om författaren och vi fick lyssna till vacker musik. Jag vill ta tillfället i akt att gratulera Botaniska sällskapet och Göte Bengtsson, medlem i SU, till Linnépriset för arbetet med Södra Vätterbygdens flora.

Folkuniversitetet har hört av sig och vill ha hjälp med tentamensvakter. Om du är intresserad av att ställa kan du kontakta Folkuniversitetet, Louise Bjerkevik, på tfn 036-290 64 15. Visst arvode betalas. Oftast är tentamenstillfällena inplanerade på fredagar kl 9.00-13.00.

Folkuniversitetet har också bett mig informera om att det på torsdagar kl 15.00-16.00 anordnas Språkcafé inom ramen för projektet Korta vägen, som avser att underlätta för utländska akademiker att få ett arbete som stämmer överens med utbildning och yrkeslivserfarenhet. Kontakta anna.mitsner@folkuniversitetet.se om du är intresserad av att medverka.

Välkommen med anmälan till vårens SU-program!

Med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande