-Ordförandebrev nr 6 – maj 2023

Till alla medlemmar                          2023-05-17

Nu kan vi njuta av blomsterprakt, blommande träd och fint väder på våra resor. I slutet av april åkte vi till Vara och lyssnade på Göteborgs symfoniker under ledning av Barbara Hannigan, en fantastisk konsert och denna vecka har vi varit i intressanta museer i Ekenässjön och lärt mer om Lina Sandell och hennes barndomshem i Fröderyd. En grupp har cyklat på Visingsö, en annan grupp har vandrat i Fjärås Bräcka och igår mötte vi Linné i Råshult och besökte Adelheid von Schmiterlöw på Tagel. Det händer mycket i månaden maj.

Den 7 juni publiceras programmet för hösten 2023 på webbsidan och före midsommar kommer det i kortversion i brevlådorna. Tänk på att ha rätt adress i vårt medlemsregister så att du får höstens program och vi slipper få brev i retur från posten!

Den 13 juni kl 13.30 är den som blivit medlem i SU under det senaste halvåret inbjuden till en informationsträff och kl 14.30-15.30 finns representanter för arbetsgrupperna på plats för att berätta mer och svara på frågor från alla medlemmar om aktiviteter under hösten. SU bjuder på en enkel kopp kaffe. Välkommen till Allianskyrkan!

På lördag 20 maj är det dags för nästa överföring av opera från Metropolitan Opera House, denna gång Mozarts Don Giovanni där Peter Mattei sjunger titelrollen. Missa inte det! Den sista föreställningen för säsongen blir Trollflöjten som sänds 4 juni. Biljetter bokas genom jkpg.com.

Vi planerar även i år att göra en teaterresa i andra hälften av juli till Vadstena, till årets föreställning Argbiggan i Shakespearefabriken. Mer information kommer på webbsidan när planeringen är färdig. Håll utkik!

Även i sommar blir det operett med Minopera, Wienerblod av Johann Strauss d.y., en komisk operett i tre akter i ny tappning av Strausspecialisten och dirigenten Christian Pollack. Operetten ges vid fyra tillfällen i slutet av augusti, läs mer på länken Vätteroperetten Wienerblod av Johann Strauss | JKPG.com.

Med hälsningar

Tora Wigstrand
ordförande